...

Wydarzenia / wszystkie grupy

14 - 16 PAŹDZIERNIKA

Łukasz (Steward) pracuje w Tanoshii od 2 lat.Potrafi zaserwować potrawę od najprostszej do najbardziej praco i czasochłonnej. Deser Mus malina-mango z karty menu to jego dzieło.

W ten weekend zaproponował Nam dwa dania:

 

DANIE GŁÓWNE

Smażony okoń morski, podany na kapuście włoskiej w akompaniamencie krewetek tygrysich, edamame, konfiturowanych pomidorków cherry oraz mini fondantów ziemniaczanych, wykończony maślanym sosem limonkowym.

 

PRZYSTAWKA

Mięso kraba z kandyzowaną skórką limonki, podane na chrupkach tempury oraz paście avocado, chilli i kolendry, wykończone chrupkami z jarmużu.

 

 

ZAPRASZAMY !!!




14 października 2016, piątek [3970] GRUPA OGÓLNA
Kalendarium wydarzeń
<< październik 2016 >>
Pon Wt Śr Cz Pt So Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tanoshii poleca
  • Dania główne
    4. Oushi niku NEW!: Stek z marynowanej polędwicy wołowej, podany z ryżem i warzywami sezonowymi. W wakacyjnej wersji z młodą marchewką, szparagami i cukinią.
    65,00 zł/porcja
  • Futo maki
    11. Negi ebi maki : tatar z krewetek, sałata, ogórek
    39,00 zł/6szt
  • Przystawki
    4. Tatar z krewetek: Posiekane krewetki z paluszkiem krabowym, porem, pikantnym sosem majonezowym, podane na pomarańczy.
    37,00 zł/porcja
  • Nigiri
    9. Tamago : z japońskim omletem
    11,00 zł/2szt
  • Hoso maki
    2. Tekka maki : z tuńczykiem
    16,00 zł/porcja
  • Dania główne
    5. Thai satay NEW!: Popularne danie kuchni tajskiej. Szaszłyki z kurczaka w kremowym sosie orzechowym, podane z ryżem i sałatką z czerwonej cebuli i ogórka.
    29,00 zł/porcja
  • Przystawki
    7. Hotategai: Smażone przegrzebki podane na warzywnym placku, z grillowanym bakłażanem.
    37,00 zł/porcja
  • De lux
    4. Kani tempura maki : Krab soft shell w tempurze z zielonymi szparagami, owinięty opiekanym łososiem z lekko pikantnym sosem, posypany chrupiącymi płatkami tempury, podany na sosie ostrygowym.
    39,00 zł/6szt
  • Sałatki
    3. Ika sarada : Chrupiące kalmary w tempurze podane na mixie zielonych sałat i ogórka, z orientalnym autorskim sosem.
    25,00 zł/porcja
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Ciekawostki   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zamówienia on-line   |   Zapytania
~ copyright © 2012-2019 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 225350 / 52 / 2 ~