...

Wydarzenia / wszystkie grupy

14 - 16 PAŹDZIERNIKA

Łukasz (Steward) pracuje w Tanoshii od 2 lat.Potrafi zaserwować potrawę od najprostszej do najbardziej praco i czasochłonnej. Deser Mus malina-mango z karty menu to jego dzieło.

W ten weekend zaproponował Nam dwa dania:

 

DANIE GŁÓWNE

Smażony okoń morski, podany na kapuście włoskiej w akompaniamencie krewetek tygrysich, edamame, konfiturowanych pomidorków cherry oraz mini fondantów ziemniaczanych, wykończony maślanym sosem limonkowym.

 

PRZYSTAWKA

Mięso kraba z kandyzowaną skórką limonki, podane na chrupkach tempury oraz paście avocado, chilli i kolendry, wykończone chrupkami z jarmużu.

 

 

ZAPRASZAMY !!!




14 października 2016, piątek [4251] GRUPA OGÓLNA
Kalendarium wydarzeń
<< październik 2016 >>
Pon Wt Śr Cz Pt So Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tanoshii poleca
  • Przystawki
    3. Tatar z łososia: z porem, posypany sezamem [możliwa wersja bezglutenowa]
    38,00 zł/porcja
  • Zupy
    5. Zupa z dyni NEW!: Lekko pikantna zupa krem z dyni hokkaido, przygotowana w orientalnym stylu, podawana ze świeżym imbirem i pestkami dyni.
    15,00 zł/porcja
  • Zupy
    4. Pho bo: Słynna wietnamska zupa w formie rosołu z makaronem sojowym, pierożkiem z wołowiną, z grzybami shimeji i szczypiorem.
    20,00 zł/porcja
  • Przystawki
    1. Edamame : Gotowane strąki japońskiej soi, obsypane płatkami soli morskiej.
    12,00 zł/porcja
  • Hoso maki
    15. Gravadlax maki NEW!: z łososiem marynowanym w stylu skandynawskim
    17,00 zł/porcja
  • Sashimi
    3. Sashimi roll: łosoś, tuńczyk, krewetki, szparagi zawinięte w wodorosty nori i ogórek
    38,00 zł/porcja
  • Sashimi
    2. Sashimi duże 350g: łosoś, tuńczyk, krewetki, przegrzebki, dorsz, ośmiornica, kalmar
    75,00 zł/porcja
  • Uramaki
    6. Unagi roll: łosoś, ogórek, pikantny majonez, owinięte pieczonym węgorzem, polane słodkim sosem i posypane sezamem
    26,00 zł/6szt
  • Przystawki
    5. Gravadlax NEW!: Tradycyjne danie kuchni skandynawskiej. Łosoś peklowany w soli z dodatkiem cukru i koperku, w naszym wydaniu podawany w formie przystawki na glonach wakame z guacamole, siekanym marynowanym imbirem i autorskim sosem.
    25,00 zł/porcja
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Ciekawostki   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zamówienia on-line   |   Zapytania
~ copyright © 2012-2019 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 229288 / 75 / 6 ~