10. Negi salmon toryufu:Uwielbiany przez gości Tanoshii tatar z łososia z dodatkiem trufli, zwinięty w ura maka z krewetką i awokado
39,00 zł/9szt
De lux
4. Kani tempura maki :Krab soft shell w tempurze z zielonymi szparagami, owinięty opiekanym łososiem z lekko pikantnym sosem, posypany chrupiącymi płatkami tempury, podany na sosie ostrygowym.
39,00 zł/6szt
Desery
2. Mus malina-mango z gałką lodów śmietankowych:
15,00 zł/porcja
Uramaki
6. Unagi roll:łosoś, ogórek, pikantny majonez, owinięte pieczonym węgorzem, polane słodkim sosem i posypane sezamem
26,00 zł/6szt
Desery
1. Beza z kremem kokosowym i owocami sezonowymi*:* deser możliwy na dowóz
16,00 zł/porcja
Zestawy
8. Set Takusan 51szt.:kanpyo maki 6szt., oshinko maki 6szt., kappa maki 6szt., salmon maki 6szt., tikka maki 6szt., ebi mayo maki 6szt., salmon futo maki 6szt., california roll 9szt.
129,00 zł/porcja
Tempura
2. Ika tempura :kalmary 5 szt.
25,00 zł/porcja
Sashimi
1. Sashimi małe 200g:łosoś, tuńczyk, dorsz, krewetki
45,00 zł/porcja
Przeglądasz menu:
Temaki
Rożek w słusznym rozmiarze.
Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
Przeglądasz menu:
Nigiri
Kęs smaku.
Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.
Przeglądasz menu:
Hoso maki
Małe kąski na początek.
To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.
Przeglądasz menu:
Futo maki
Większe kęsy dla smakoszy.
To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.
Przeglądasz menu:
Uramaki
Sushi na odwrót.
Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.
Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi
Uczta dla oczu i podniebienia.
Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.
Przeglądasz menu:
Zestawy
Wspólny posiłek.
Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.
Przeglądasz menu:
Tempura
Tajemnica w cieście.
Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze.
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Turbo De Lux
Rolki, których nie mogliśmy nazwać jedynie DeLux. Składniki, dodatki jak i samo podanie jest iście Turbo.
Przeglądasz menu:
Przystawki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
oferta obowiązuje od poniedziałku do piątku w godz. od 12 do 16.