...

Menu

Temaki ...
Nigiri ...
Hoso maki ...
Futo maki ...
Uramaki ...
De lux ...
Sashimi ...
Zestawy ...
Tempura ...
Zupy ...
Sałatki ...
Dania główne ...
Zestawy na lunch ...
Desery ...
Herbaty japońskie ...
Kawy ...
Napoje ...
Alkohole ...
Tanoshii poleca
  • Futo maki
    71. Unagi futo maki: z pieczonym węgorzem, sałatą i ogórkiem, na słodko
    28,00 zł/porcja
  • Futo maki
    68. Ebi mayo maki: z gotowaną krewetką, sałatą, majonezem
    26,00 zł/porcja
  • Nigiri
    37. Maguro negi NIGIRI DE LUX: z opalonym tuńczykiem, nitkami pora i pikantnym majonezem
    18,00 zł/porcja
  • Hoso maki
    58. Oshinko Maki : z rzodkwią takuan i sezamem
    12,00 zł/porcja
  • Herbaty japońskie
    26. Torch roll: Najpopularniejsza, uwielbiana przez naszych gości autorska rolka Tanoshii. Dwie krewetki w tempurze otoczone plastrami tuńczyka i łososia. Całość zwieńczona płomieniem ognia, który wydobywa smak i aromat unikalnych sosów.
    41,00 zł/porcja
  • Nigiri
    47. Tara: z dorszem
    13,00 zł/porcja
  • Uramaki
    85. Tanoshii roll: z tuńczykiem, ogórkiem, owinięte opiekanym łososiem
    26,00 zł/porcja
  • Kawy
    7. Hotategai: Smażone przegrzebki podane na warzywnym placku, z grillowanym bakłażanem.
    37,00 zł/porcja
  • Zupy
    11. Misoshiru : Tradycyjna japońska zupa z pasty sojowej, z wodorostami wakame i serkiem tofu
    13,00 zł/porcja
Przeglądasz menu:
Temaki

Rożek w słusznym rozmiarze. 

Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
 

Przeglądasz menu:
Nigiri

Kęs smaku. 

Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.

Przeglądasz menu:
Hoso maki

Małe kąski na początek.

To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.

Przeglądasz menu:
Futo maki

Większe kęsy dla smakoszy. 

To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.

Przeglądasz menu:
Uramaki

Sushi na odwrót. 

Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.

Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi

Uczta dla oczu i podniebienia. 

Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przeglądasz menu:
Zestawy

Wspólny posiłek. 

Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.

Przeglądasz menu:
Tempura

Tajemnica w cieście. 

Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze. 

Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
Przeglądasz menu:
Desery
Przeglądasz menu:
Herbaty japońskie
Przeglądasz menu:
Kawy
Przeglądasz menu:
Napoje
Przeglądasz menu:
Alkohole
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zapytania
~ copyright © 2015-2019 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 62731 / 2 / 1 ~