...

Menu

Temaki ...
Nigiri ...
Hoso maki ...
Futo maki ...
Uramaki ...
De lux ...
Sashimi ...
Zestawy ...
Tempura ...
Zupy ...
Sałatki ...
Dania główne ...
Zestawy na lunch ...
Desery ...
Herbaty japońskie ...
Kawy ...
Napoje ...
Alkohole ...
Tanoshii poleca
  • Nigiri
    47. Tara: z dorszem
    13,00 zł/porcja
  • Uramaki
    87. California salmon roll: z paluszkiem krabowym, awokado, słodkim majonezem, owinięte łososiem
    20,00 zł/porcja
  • Nigiri
    50. Salmon gunkan: z tatarem z łososia
    18,00 zł/porcja
  • De lux
    28. Mango roll : Autorska rolka, w której sushi master połączył świeżość szparagów i sałaty z chrupkością pieczonych w tempurze krewetek. Całość przykrył soczystym mango, płatkami migdałowymi i doprawił pikantnym sosem
    33,00 zł/porcja
  • Nigiri
    38. Sweet salmon NIGIRI DE LUX: opalony łosoś owinięty słodką tykwą z płatkami migdałowymi i sosem teriyaki
    18,00 zł/porcja
  • Sashimi
    Sashimi małe : 200g, łosoś, tuńczyk, dorsz, krewetki
    45,00 zł
  • Uramaki
    86. California roll: z paluszkiem krabowym, awokado, słodkim majonezem i sezamem
    17,00 zł/porcja
  • De lux
    27. Oyako roll: Rolka prawdziwych miłośników łososia. Surowy łosoś w środku owinięty surowym łososiem na zewnątrz zwieńczony kawiorem z łososia.
    39,00 zł/porcja
  • De lux
    31. Rainbow maki: Wytrawna rolka z tatarem z krewetek i sałatą, owinięte łososiem i tuńczykiem, zwieńczona lekko pikantnym sosem, awokado i ikurą
    36,00 zł/porcja
Przeglądasz menu:
Temaki

Rożek w słusznym rozmiarze. 

Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
 

Przeglądasz menu:
Nigiri

Kęs smaku. 

Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.

Przeglądasz menu:
Hoso maki

Małe kąski na początek.

To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.

Przeglądasz menu:
Futo maki

Większe kęsy dla smakoszy. 

To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.

Przeglądasz menu:
Uramaki

Sushi na odwrót. 

Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.

Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi

Uczta dla oczu i podniebienia. 

Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przeglądasz menu:
Zestawy

Wspólny posiłek. 

Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.

Przeglądasz menu:
Tempura

Tajemnica w cieście. 

Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze. 

Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
Przeglądasz menu:
Desery
Przeglądasz menu:
Herbaty japońskie
Przeglądasz menu:
Kawy
Przeglądasz menu:
Napoje
Przeglądasz menu:
Alkohole
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zapytania
~ copyright © 2015-2019 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 52897 / 1 / 1 ~