...

Menu

Temaki ...
Nigiri ...
Hoso maki ...
Futo maki ...
Uramaki ...
De lux ...
Sashimi ...
Zestawy ...
Tempura ...
Zupy ...
Sałatki ...
Dania główne ...
Zestawy na lunch ...
Desery ...
Herbaty japońskie ...
Kawy ...
Napoje ...
Alkohole ...
Tanoshii poleca
  • Sałatki
    16. Ebi sarada: Sałatka z grillowanymi na maśle krewetkami, podanymi na mixie sałat z pomarańczami i awokado, polana słodko-ostrym dressingiem.
    26,00 zł/porcja
  • Kawy
    2. Gyoza/Gyoza na parze NEW!: Japońskie pierożki warzywne, podane ze słodko-ostrym sosem. *danie vege
    16,00 zł/porcja
  • Uramaki
    90. Unagi roll : z łososiem, ogórkiem, słodkim sosem i sezamem, owinięte pieczonym węgorzem
    30,00 zł/porcja
  • Herbaty japońskie
    24. Shuroll: Dwie krewetki black tiger w temporize, soczyste mango, łosoś, do tego pikantny tatar z łososia.
    45,00 zł/porcja
  • Zestawy
    109. Set Karafuru (28szt.) NEW!: shake 2szt., ebi 2szt. tuna futo maki 6szt., california rara roll 9szt.
    100,00 zł/porcja
  • Tempura
    122. Maguro tempura:
    35,00 zł/porcja
  • Kawy
    6. Sajgonki: Tradycyjna potrawa kuchni wietnamskiej z łososiem, warzywami i grzybkami, podana ze słodko-ostrym sosem.
    18,00 zł/porcja
  • Uramaki
    95. Ika roll NEW!: Kalmar w tempurze, ogórek, majonez, obsypane sezamem
    18,00 zł/porcja
  • Hoso maki
    59. Kanpyo Maki: ze słodką tykwą
    12,00 zł/porcja
Przeglądasz menu:
Temaki

Rożek w słusznym rozmiarze. 

Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
 

Przeglądasz menu:
Nigiri

Kęs smaku. 

Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.

Przeglądasz menu:
Hoso maki

Małe kąski na początek.

To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.

Przeglądasz menu:
Futo maki

Większe kęsy dla smakoszy. 

To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.

Przeglądasz menu:
Uramaki

Sushi na odwrót. 

Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.

Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi

Uczta dla oczu i podniebienia. 

Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przeglądasz menu:
Zestawy

Wspólny posiłek. 

Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.

Przeglądasz menu:
Tempura

Tajemnica w cieście. 

Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze. 

Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
Przeglądasz menu:
Desery
Przeglądasz menu:
Herbaty japońskie
Przeglądasz menu:
Kawy
Przeglądasz menu:
Napoje
Przeglądasz menu:
Alkohole
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zapytania
~ copyright © 2015-2019 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 65763 / 38 / 9 ~