...

Menu

Temaki ...
Nigiri ...
Hoso maki ...
Futo maki ...
Uramaki ...
De lux ...
Sashimi ...
Zestawy ...
Tempura ...
Zupy ...
Sałatki ...
Dania główne ...
Zestawy na lunch ...
Desery ...
Herbaty japońskie ...
Kawy ...
Napoje ...
Alkohole ...
Tanoshii poleca
  • Futo maki
    79. Tuna futo maki: tuńczyk, słodka tykwa, grzyby shitake, rzodkiew takuan, awokado,ogórek
    27,00 zł/porcja
  • De lux
    30. Kani tempura maki : Krab soft shell z zielonymi szparagami, owinięty opiekanym łososiem z lekko pikantnym sosem, zwieńczony chrupiącymi płatkami tempury, podany na sosie ostrygowym, który doskonale podkreśla delikatny smak kraba
    39,00 zł/porcja
  • Uramaki
    95. Ika roll NEW!: Kalmar w tempurze, ogórek, majonez, obsypane sezamem
    18,00 zł/porcja
  • Sałatki
    13. Salmon sarada : sałatka z grillowanym łososiem, świeżymi warzywami i dressingiem wasabi
    29,00 zł/porcja
  • Uramaki
    91. Spicy tuna roll: z gotowaną krewetką, ogórkiem, tuńczykiem, pikantnym dressingiem i porem
    26,00 zł/porcja
  • Nigiri
    39. Unagi awokado NIGIRI DE LUX: z pieczonym węgorzem, plastrami awokado, serkiem philadelphia i sosem teriyaki
    17,00 zł/porcja
  • Futo maki
    70. Spicy ika maki: z kalmarem w tempurze, sałatą, porem, ostrym sosem
    25,00 zł/porcja
  • Uramaki
    96. California tara roll NEW!: paluszek krabowy, oshinko, ogórek, owinięte dorszem, autorski sos i czosnek
    22,00 zł/porcja
  • Zestawy na lunch
    ZESTAW V:
    39,00 zł/porcja
Przeglądasz menu:
Temaki

Rożek w słusznym rozmiarze. 

Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
 

Przeglądasz menu:
Nigiri

Kęs smaku. 

Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.

Przeglądasz menu:
Hoso maki

Małe kąski na początek.

To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.

Przeglądasz menu:
Futo maki

Większe kęsy dla smakoszy. 

To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.

Przeglądasz menu:
Uramaki

Sushi na odwrót. 

Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.

Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi

Uczta dla oczu i podniebienia. 

Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przeglądasz menu:
Zestawy

Wspólny posiłek. 

Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.

Przeglądasz menu:
Tempura

Tajemnica w cieście. 

Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze. 

Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
Przeglądasz menu:
Desery
Przeglądasz menu:
Herbaty japońskie
Przeglądasz menu:
Kawy
Przeglądasz menu:
Napoje
Przeglądasz menu:
Alkohole
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zapytania
~ copyright © 2015-2018 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 49090 / 1 / 1 ~