...

Menu

Temaki ...
Nigiri ...
Hoso maki ...
Futo maki ...
Uramaki ...
De lux ...
Sashimi ...
Zestawy ...
Tempura ...
Zupy ...
Sałatki ...
Dania główne ...
Zestawy na lunch ...
Desery ...
Herbaty japońskie ...
Kawy ...
Napoje ...
Alkohole ...
Tanoshii poleca
  • Nigiri
    Tara: z dorszem
    12,00 zł/2szt.
  • Zestawy
    Set Nigiri (8szt): shake 1szt., maguro 1szt., ebi 1szt., ibodai 1szt., unagi 1szt., tako 2szt., ika 1szt.,tamago 1szt.
    49,00 zł
  • Sashimi
    Sashimi małe : 200g, łosoś, tuńczyk, dorsz, krewetki
    45,00 zł
  • Desery
    Ringo ko: Gorący i aromatyczny. Prażone orzechy włoskie z jabłkiem, owinięte papierem ryżowym, podane z gałką lodów śmietankowych
    15,00 zł/porcja
  • Nigiri
    Tuna gunkan: z tatarem z tuńczyka
    16,00 zł/2szt.
  • Nigiri
    Maguro: z tuńczykiem
    14,00 zł/2szt.
  • Futo maki
    Grilled salmon maki: z pieczonym łososiem, sałatą, i ogórkiem, na słodko
    25,00 zł/6szt.
  • Sałatki
    Salmon sarada : sałatka z grillowanym łososiem, świeżymi warzywami i dressingiem wasabi
    26,00 zł/porcja
  • Uramaki
    Tanoshii roll: z tuńczykiem, ogórkiem, owinięte opiekanym łososiem
    30,00 zł/9szt.
Przeglądasz menu:
Temaki

Rożek w słusznym rozmiarze. 

Temaki kształtem przypomina rożek. Składa się z nori, ryżu i wypełnienia zwanego neta. Jest duży i nie trzeba go zjadać od razu w całości. Do jedzenia nie trzeba używać pałeczek.
 

Przeglądasz menu:
Nigiri

Kęs smaku. 

Uformowany dłonią, składa się z porcji ryżu oraz kawałka ryby, krewetki czy innego smakołyku na wierzchu. Pomiędzy ryżem a rybą znajduje się niewielka ilość ostrego wasabi. Nigiri po zamoczeniu w sosie sojowym, z dodatkiem wasabi lub bez, powinno być zjedzone jednym kęsem.

Przeglądasz menu:
Hoso maki

Małe kąski na początek.

To rodzaj sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb lub warzyw zawijane są w płat nori tworząc cienkie rolki o średnicy 2-3 cm i krojone są w drobne jednoporcjowe kawałki. Hoso maki mają jednorodne nadzienie.

Przeglądasz menu:
Futo maki

Większe kęsy dla smakoszy. 

To, podobnie jak Hoso Maki rodzaj zawijanego sushi, w którym ryż i pokrojone w wąskie paski kawałki ryb i warzyw zawijane są w płat nori tworząc większe rolki o średnicy 5-6 cm, krojone w jednoporcjowe kawałki. Futo Maki mają nadzienie wieloskładnikowe.

Przeglądasz menu:
Uramaki

Sushi na odwrót. 

Rodzaj sushi, w którym ryż znajduje się na zewnątrz wodorostów nori, często obtoczone w sezamie. Popularne w krajach Zachodu.

Przeglądasz menu:
De lux
Przeglądasz menu:
Sashimi

Uczta dla oczu i podniebienia. 

Pierwotnie Sashimi było w Japonii rodzajem przystawki. Pięknie ułożone plastry pozwalają zapoznać się ze smakiem, barwą i konsystencją wybranej ryby. Dzięki nim przyswajamy wyważone smaki Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przeglądasz menu:
Zestawy

Wspólny posiłek. 

Zestawy polecamy jako urozmaiconą przygodę ze smakami Japonii.

Przeglądasz menu:
Tempura

Tajemnica w cieście. 

Tempura to oryginalnie portugalski przepis. Jednak dopiero Japończycy dopracowali ten rodzaj panierowania do perfekcji. Smaki kuchni japońskiej dzięki tempurze uzyskują wyraziste oblicze. 

Przeglądasz menu:
Zupy
Przeglądasz menu:
Sałatki
Przeglądasz menu:
Dania główne
Przeglądasz menu:
Zestawy na lunch
Przeglądasz menu:
Desery
Przeglądasz menu:
Herbaty japońskie
Przeglądasz menu:
Kawy
Przeglądasz menu:
Napoje
Przeglądasz menu:
Alkohole
Newsletter Tanoshii
Odwiedź Tanoshii
O nas   |   Wydarzenia   |   Menu   |   Galerie   |   Współpraca   |   Kontakt   |   Zapytania
~ copyright © 2015-2018 Tanoshii ~ site by AlterStudio ~ all rights reserved ~ 44986 / 1 / 1 ~